DAGSFÄRSK GELATO HELA SOMMAREN!

Glasshantverk

 nyfiken på hur vi gör våran glass?

     Bra råvaror + en massa kärlek
=Växbo Café´s gelato!

Är du nyfiken på hur vi gör vår gelato? Vi kan berätta det mesta, men hemligheten med våra recept behåller vi för oss själva.

Här på Växbo Café gör vi vår egen gelato (glass) och sorbet  från början till slut.

Med de renaste råvaror och så närproducerat som möjligt jobbar vi med hjärta och hantverket varje morgon hela sommaren.
Soliga dagar kan man räkna med att få göra upp till 100-150 liter glass.  Även med vår smaksättning är målet att så långt som möjligt själva koka och blanda våra smaker till det bästa vi kan erbjuda.
I vår glass finner du endast 7 ingredienser.
Mjölk, grädde, socker, smak, vanilj, salt och växtfiber.
Smaksättningen  är ju oändlig och skulle kunna skrivas hur mycket som helst om. Att använda bra och rena råvaror är vårat knep till de smakrika och goda glassarna.
Att variera bra och att kunna förutspå vad som de flesta vill ha ”just den dagen” är svårast. Vi försöker alltid att tillgodose en så bred publik som möjligt och en så mångsidig glassmeny det bara går.
Ofta är det kombinationerna som gör det hela mest spännande. ”På begäran” Att från kunder få tips på en  fantastisk glass eller kombination som de smakat någon annan stans är alltid en härlig utmaning.

 

Vad är skillnaden på gelato och traditionell gräddglass?

  • Gelato baseras på mjölk och innehåller en liten del grädde, mindre mängd fett och traditionell gräddglass baseras på grädde.
  • Serveringstemperatur ca -13 grader för gelato och ca -18 grader för gräddglass.
  • Mängden invispad luft är 7-20% för gelato och ca 50% för gräddglass.

Hur påverkar dessa skillnader smakupplevelsen av att äta Gelato?

Eftersom det är mindre mängd invispad luft i gelato så ger det en kompaktare, krämigare och mer smakrik glass. Den mindre mängden fett belägger inte tungan på samma sätt som fetare glassar gör. Det påverkar smakupplevelsen positivt. Även den högre serveringstemperaturen är till fördel för smaklökarna

 

alla har sin egen smedja

Sommarens smaker förädlas till gelato!

smide hantverk växbo café
Smidesalster från kursdeltagare på smideskurs
kurs hantverk växbo café
kurs hantverk växbo café Stefan